VoipDiscount

vše o VoipBuster like telefonii
Právě je stř úno 21, 2024 7:27 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Linksys PAP2T
PříspěvekNapsal: sob dub 19, 2008 10:09 am 
Dobrý den. Zakoupil jsem zařízení PAP2T (EU) a nemohu se za žádnou senu dostat do jeho nastavení.

Nevíte v čem by mohl být problém. Po hledání na internetu jsem zjistil, že se dělají 2verze. Obě mají je n jeden RJ-45 port - u jedné verze je však u konektoru barva modrá s nápisem internet a u druhé varianty (té mé) je konektor žlutý s nápisem ETHERNET.

Při zapojení do internetu zařízení jakoby funguje - jen nemám jak nastavit účty. Děkuji moc za odpovědi - rady!

Ještě přidám označení konfigurace.

Internet kabelový od UPC (přes modem) do ROUTERU eDiMAX BR-6104K (kde je naklonovaná MAC adresa UPC) a dále do 2PC + momentálně do PAP2T

Zkoušel jsem spojit zařízení přímo ze síťovou kartou PC, ale do menu (nastavení) Linksyse se prostě nemohu dostat.

Děkuji za odpovědi / rady. Petr Kupka


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob dub 19, 2008 10:17 am 
Ještě přidám na sebe kontakt - kupka23@seznam.cz.
Budu opravdu rád za pomoc.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: vyřešeno!
PříspěvekNapsal: sob dub 19, 2008 8:13 pm 
Adresu jsem zadával správně, ale nešlo to - nevím proč.

Stačilo to resetnou do tov. nastavení.
Po resetu mi byla sdělena jiná adresa, která již fungovala/je.
Vše je OK a jsem spokojen.

Pro všechny s podobnými problémy - domnívám se, že reset je vyřeší!


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte dub 22, 2008 10:46 am 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: stř čer 07, 2006 9:20 pm
Příspěvky: 361
Dobrý den.
Omlouvám se, že píši až teď - byl jsem 3 dny v Rakousku na horách ( 3 dny na Kaprunu, supr snowboardování na ledovci ... ).
Reset zařízení do továrního nastavení je na prvním místě při řešení problému prvotního připojení do web rozhraní. Zařízení mohlo být někde testováno, nebo zkonfigurováno, a díky tomu nefungují standardní metody.

Co se týká barev konektorů - LinkSys převzal styl značení konektorů od CISCO. Osobně ale stejně nikdy nevím jestli je žlutá barva Internet nebo Ethernet. Každopádně zařízení typu PAP2 je bez routeru, má pouze jeden vstup a ten se propojí do switche nebo výstupu routeru (modemu). Vždy je dobré mít na zařízení připojující počítač a PAP2T zapnutý DHCP server.

Do konfigurace SPA2102 se dá přes internet vstup dostat tak, že přepnete SPA2102 do modu BRIDGE. Tím se vypne funkce routeru a SPA2102 je viditelná přes oba porty.

UPC už nějakou dobu (od spojení s KARNEVALem) nevyžaduje registrovanou MAC adresu, tedy můžete do modemu připojovat a měnit rotery bez potřeby klonovat MAC adresu. Při změně zařízení je dobré modem vypnout a zapnout.

PS
Kody pro ovládáno adapteru přes tel aparát:
**** - vstup do hlasového ovládání
110# - zjištění IP adresy
73738# potvrdit 1 - reset do továrního nastavení

Detailní popis nastavení těchto adapterů neleznete v manuálu přeloženém do češtiny : http://www.callcenter.cz/download/Sipur ... ter_cz.zip
(nelekněte se obrázků v namuálu, jstou to staré modely, manuál je však platný i pro nové modely - SPA1001, SPA2102, SPA3102, PAP2 .


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz