pepaz píše:
Dobrý den vespolek,
používám Voip Discount a jsem zcela spokojen.
Připojení internetu mám Volny, ale od prvního přejdu na kabelovku a chtěl bych odhlásit pevnou telef. linku.
Proto 2 dotazy:
1. Existuje nějaká možnost jak telefonovat přes VOip Discount při vypnutém počítači, nebo ten musí běžet pořád?
2. Lze nějak propojit počítač, aby se dalo telefonovat z telefonu původně používaného pro pevnou linku (bezdrátový telefon)? Ten mám totiž v jiné místnosti, než počítač.
V současnosti mi to (přes pevnou linku) funguje tak, že pevná linka je v jedné místnosti a odtud je vedená do druhé místnosti odbočka k počítači, který je připojený přes modem Well PTI 800.
Po odpojení pevné linky bude kabel internetu natažený přímo k počítači, ale
odbočka z pevné linky zůstane zachovaná.
Může mi někdo poradit?
Upozorňuju, že pokud se počítače týče, tak jsem úplný amatér, proto, prosím, případné rady pište "pro blbce".
Díky
Pepaz
Gratuluji k rozhodnutí zrušit TELECOM
VoipDiscount samozřejmě jde používat bez zaplého PC. (mimochodem, příchozí tel. č. na VoipDiscountu máš?)
K tomu je zapotřebí spec. zařízení. Pro tvůj případ (použití pův. bezdrát. telefonu) bude nejlepší ATAdapter s routerem (cena klem 2400,- s DPH).
Přívod z kabelového modemu se připojí do WAN v routeru a z LAN konektoru routeru propojovací kabel do PC.
ATAdapter se nakonfiguruje pro VoipDiscount + ještě třeba jeden českej VOIP poskytovatel) - k ATAdapteru se dá připojit (podle typu) 1-2 telefonní přístroje.
A už voláš, i mamka, i babička - nepoznají že to není TELECOMí linka.
Jak si nataháš doma kábly záleží už na tobě.
Jaká kabelovka - UPC nebo KARNEVAL ???