VoipDiscount

vše o VoipBuster like telefonii
Právě je ned pro 22, 2024 10:52 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát srp 25, 2006 9:08 pm 

Dobrý den vespolek,
používám Voip Discount a jsem zcela spokojen.
Připojení internetu mám Volny, ale od prvního přejdu na kabelovku a chtěl bych odhlásit pevnou telef. linku.
Proto 2 dotazy:
1. Existuje nějaká možnost jak telefonovat přes VOip Discount při vypnutém počítači, nebo ten musí běžet pořád?
2. Lze nějak propojit počítač, aby se dalo telefonovat z telefonu původně používaného pro pevnou linku (bezdrátový telefon)? Ten mám totiž v jiné místnosti, než počítač.
V současnosti mi to (přes pevnou linku) funguje tak, že pevná linka je v jedné místnosti a odtud je vedená do druhé místnosti odbočka k počítači, který je připojený přes modem Well PTI 800.
Po odpojení pevné linky bude kabel internetu natažený přímo k počítači, ale
odbočka z pevné linky zůstane zachovaná.
Může mi někdo poradit?
Upozorňuju, že pokud se počítače týče, tak jsem úplný amatér, proto, prosím, případné rady pište "pro blbce".
Díky
Pepaz

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát srp 25, 2006 11:42 pm 
Site Admin

pepaz píše:
Dobrý den vespolek,
používám Voip Discount a jsem zcela spokojen.
Připojení internetu mám Volny, ale od prvního přejdu na kabelovku a chtěl bych odhlásit pevnou telef. linku.
Proto 2 dotazy:
1. Existuje nějaká možnost jak telefonovat přes VOip Discount při vypnutém počítači, nebo ten musí běžet pořád?
2. Lze nějak propojit počítač, aby se dalo telefonovat z telefonu původně používaného pro pevnou linku (bezdrátový telefon)? Ten mám totiž v jiné místnosti, než počítač.
V současnosti mi to (přes pevnou linku) funguje tak, že pevná linka je v jedné místnosti a odtud je vedená do druhé místnosti odbočka k počítači, který je připojený přes modem Well PTI 800.
Po odpojení pevné linky bude kabel internetu natažený přímo k počítači, ale
odbočka z pevné linky zůstane zachovaná.
Může mi někdo poradit?
Upozorňuju, že pokud se počítače týče, tak jsem úplný amatér, proto, prosím, případné rady pište "pro blbce".
Díky
Pepaz

Gratuluji k rozhodnutí zrušit TELECOM :idea:

VoipDiscount samozřejmě jde používat bez zaplého PC. (mimochodem, příchozí tel. č. na VoipDiscountu máš?)
K tomu je zapotřebí spec. zařízení. Pro tvůj případ (použití pův. bezdrát. telefonu) bude nejlepší ATAdapter s routerem (cena klem 2400,- s DPH).
Přívod z kabelového modemu se připojí do WAN v routeru a z LAN konektoru routeru propojovací kabel do PC.
ATAdapter se nakonfiguruje pro VoipDiscount + ještě třeba jeden českej VOIP poskytovatel) - k ATAdapteru se dá připojit (podle typu) 1-2 telefonní přístroje.
A už voláš, i mamka, i babička - nepoznají že to není TELECOMí linka.
Jak si nataháš doma kábly záleží už na tobě.
Jaká kabelovka - UPC nebo KARNEVAL ???

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: volání bez zapnutého pc
PříspěvekNapsal: sob srp 26, 2006 6:28 pm 
čau,

sháníš voip bránu ,dá se sehnat za 1500 u AB Comu v HK,ale neumím ji nastavit ve foru jsou 3 řádky a brána jich má pět na nastavení.

Přeji pevné nervy.
007jarda@seznam.cz

Ohlásit tento příspěvek

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: volání bez zapnutého pc
PříspěvekNapsal: stř srp 30, 2006 12:06 am 
Site Admin

jarda píše:
čau,

sháníš voip bránu ,dá se sehnat za 1500 u AB Comu v HK,ale neumím ji nastavit ve foru jsou 3 řádky a brána jich má pět na nastavení.

Přeji pevné nervy.
007jarda@seznam.cz

Za 1800,- s DPH se dá sehnat v Brně PAP2 nebo SPA1001 = bezproblémové adaptery za rozumnou cenu které doporučují i čeští poskytovatelé VOIP.
http://podpora.802.cz/index.php?id=4k&s=4&

Jak LinkSYS a SIPURU nastavit pro VoipDiscount, VoipBuster, SipDiscount a další: http://tch.cz/voipbb/viewtopic.php?t=9

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: adapter s voipdiscount a pevnou linkou
PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2007 3:04 pm 
Ahoj
chtel bych se zeptat jestli neznate nejakou voip branu, kterou muzu zapojit jak pro VoipDiscount (pro volani), tak i na pevnou linku (pri prijem). Telekomackou linku si nemuzu zrusit, jenom bych ji predelal na minimalni tarif, ale volal bych pres VoipDiscount.
Je to mozne s nabizenym SPA2102 nebo s necim jinym?
diky za odpoved

Ohlásit tento příspěvek

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte čer 05, 2007 1:46 am 
Site Admin

JEL píše:
Ahoj
chtel bych se zeptat jestli neznate nejakou voip branu, kterou muzu zapojit jak pro VoipDiscount (pro volani), tak i na pevnou linku (pri prijem). Telekomackou linku si nemuzu zrusit, jenom bych ji predelal na minimalni tarif, ale volal bych pres VoipDiscount.
Je to mozne s nabizenym SPA2102 nebo s necim jinym?
diky za odpoved

Přesně pro toto nasazení je vyráběna
SPA3102 1-port Router 1xFXS + 1xFXO
funguje jako router, na jednom připojeném tel aparátu (připojen do FXS) je provozováno Voip i pevná linka (připojena do FXO).

zdravím

KOtouč

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]