VoipDiscount

vše o VoipBuster like telefonii
Právě je stř úno 21, 2024 9:13 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: SPA 2102 omezuje rychlost
PříspěvekNapsal: pon dub 13, 2009 11:14 am 
Offline

Registrován: pon dub 13, 2009 10:59 am
Příspěvky: 3
Dobrý den, mám problém se SPA 2102. Od UPC mám rychlost připojení 15Mb/s / 1.5Mb/s. Na PC nebo i notebooku mám rychlost v pořádku bez SPA. Pokud však adapter zapojím (telefonuji přes 802.cz), tak je odchozí rychlost v pořádku, avšak příchozí je omezena na 7.2Mb/s. V dokumetaci jsem se dočetl, že v režimu NAT je rychlost obousměrně 6.2Mb/s a v režimu BRIDGE obousměrně 16Mb/s. Adapter provozuji v režimu NAT. Pokud jsem jej přepnul do režimu BRIDGE, tak mi telefon sice fungoval, ale ztratil jsem internet i webové rozhraní adaptéru.
Prosím poraďte, zda jde adaptér nějak nastavit na větší průchodnost, případně jakým jiným způsobem navýšení rychlosti vyřešit.
Děkuji -zie-


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv dub 16, 2009 11:37 pm 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: stř čer 07, 2006 9:20 pm
Příspěvky: 361
Je to jak píšete.
Výkon procesoru SPA2102 (a také paměť) nedovoluje vyšší rychlost internetu v režimu NAT.
BRIDGE použít nejde (od UPC dostáváte pouze 1 adresu a tu dostane SPA2102 a pro počítač už další není).
Jestliže nepoužíváte QOS (vyhrazení pásma v internetové komunikaci pro telefonování) - patrně ne, protože rychlost UPC je velice slušná, doporučuji na modem připojit nový ROUTER (nutno koupit, tžeba i s WiFi - aby internet na notebooku jel kdekoli v bytě) a PC, Notebook a SPA2102 připojit až do ROUTERu.

PS jak to máte zapojené nyní ? Do SPA2102 máte připojené co ? SWITCH ? nebo nejaký ROUTER (- ten by šel práve předřadit, SWITCH ne)

Po přepojení/vložení routeru je dobré vypout a po cvíli zapnout modem.

zdravím

KOtouc


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: SPA 2102 omezuje rychlost
PříspěvekNapsal: pát dub 17, 2009 7:04 pm 
Offline

Registrován: pon dub 13, 2009 10:59 am
Příspěvky: 3
Dobrý den,
děkuji za Vaši reakci na můj problém. Nyní mám zapojen k modemu UPC přímo SPA a za ním dále PC. Bez routeru nebo switche, neboť notebook na tuto kombinaci připojuji jen výjmečně (pro ověření funkčnosti linky a pod.) QOS nastaveno nemám
Rozšířím svůj dotaz, zda vyhoví router
TP-LINK: TL-R402M ethernet router, switch, 4x LAN, 1x WAN.
a dále pak, zda je nutno SPA 2102 po připojení do routeru nastavit nějak jinak, než nyní, kdy je přímo na modemu (NAT, BRIDGE ,AUTO a další parametry).
Moc Děkuji - zie


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: SPA 2102 omezuje rychlost
PříspěvekNapsal: pon dub 20, 2009 7:06 pm 
Offline

Registrován: pon dub 13, 2009 10:59 am
Příspěvky: 3
Díky za radu. Koupil jsem router s 5letou zárukou za 360,- Kč na
http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=197
a již to maká 15,7 Mb/s / 1,57 Mb/s


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz