VoipDiscount

vše o VoipBuster like telefonii
Právě je ned črc 14, 2024 9:15 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv srp 28, 2008 6:10 pm 
Dobrý den,

již dva roky používáme v práce VoipDiscount i VoipBuster. Na obou máme zaplacený kredit. Nicméně se mi zdá, že kvalita hovoru se v posledním roce zhoršuje a nedokážu si to vysvětlit. Pořád nastává stejný problém. Z 99% voláme na pevné linky v Praze a často se stává, že nás na druhé straně vůbec neslyší. Někdy je kvalita v pohodě, ale v průměru každý 3,4 hovor musí být přerušen. Toto se dříve nestávalo a mně to připadá, jak kdyby Betamax už měl přetíženou síť nebo nevím. Pak jsem si také uvědomil, že do některých lokalit se člověk dovolá v pohodě, do někteých ne. Může to být nějakou ústřednou? Jinak používáme klasické sluchátka, máme stáhnutý pouze software. Dá se kvalita hovoru nějak vylepšit? Co se týče připojení, tak v tom by být problém neměl, adsl - 02, asi jen to základní, ale jak píši, dříve problém nebyl. Díky za radu, David


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv srp 28, 2008 11:38 pm 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: stř čer 07, 2006 9:20 pm
Příspěvky: 365
Dejvak píše:
Dobrý den,

již dva roky používáme v práce VoipDiscount i VoipBuster. Na obou máme zaplacený kredit. Nicméně se mi zdá, že kvalita hovoru se v posledním roce zhoršuje a nedokážu si to vysvětlit. Pořád nastává stejný problém. Z 99% voláme na pevné linky v Praze a často se stává, že nás na druhé straně vůbec neslyší. Někdy je kvalita v pohodě, ale v průměru každý 3,4 hovor musí být přerušen. Toto se dříve nestávalo a mně to připadá, jak kdyby Betamax už měl přetíženou síť nebo nevím. Pak jsem si také uvědomil, že do některých lokalit se člověk dovolá v pohodě, do někteých ne. Může to být nějakou ústřednou? Jinak používáme klasické sluchátka, máme stáhnutý pouze software. Dá se kvalita hovoru nějak vylepšit? Co se týče připojení, tak v tom by být problém neměl, adsl - 02, asi jen to základní, ale jak píši, dříve problém nebyl. Díky za radu, David


Je pravda, že se kvalita kapku zhoršuje (poslední 3-4 měsíce) a je to patrně vytížeností serverů BETAMAX.
Betamax ale čas od času kapacity navýší a kvalita se zlepší. To je ale pouze mů subjektivní pocit.
Jde také o to, jaký tarif O2 ADSL máte. Odchozí rychlost (ta na které závisí kvalita zvuku na volané straně) bývá poměrně nízká .. od 200 Kbitů ... pro každý současný hovor potřebujete standardně 100 Kbitů .. . také si něco vezme provoz počítačů .. odesílají se maily , lidé brouzdají ...

Dle názoru uživatelů jde kvalita zlepšit použitím SIP zařízení.
Doporučuji PAP2 (jistě máte ve firmě SWITCH kam ho připojit) který umožňuje připojení dvou analogových telefonů - třeba bezdrátových.
Samozřejmě můžete použít i více PAP2.
PAP2 je produkt firmy LinkSys spadající stejně jako SIPURA pod firmu CISCO. Jde o adapter přirovnatelný k BMW mezi levnými adaptery.
Respektive všechny adaptery LinkSys a SIPURA (SPA1001, SPA2102, SPA3102 .... ) včetně VOIP telefonů.

Tento adapter Vám mohu dodat v případě zájmu již nakonfigurovaný - stačí jen připojit a volat.

zdravím

KOtouč
http://voip.tch.cz
Zlatý RESELLER
Obrázek
BetamaX-GmbH.Co-KG ©Žâ„˘


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz