VoipDiscount

vše o VoipBuster like telefonii
Právě je čtv úno 22, 2024 4:40 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte črc 01, 2008 7:08 am 
Offline

Registrován: sob dub 19, 2008 10:16 am
Příspěvky: 6
Zdravím všechny, kteří mi mohou a chtějí pomoci.

Na úvod řeknu, že mám 2 zkušenosti s VOIP bránami Linksys (PAP2T EU, SPA2102). Vše jsem vždy nastavil + - podle návodu http://tch.cz/voipdiscount/cz/pap2.html a vždy vše běželo bez problému, leč....

K problému:
Zakoupil jsem (právě po dobrých zkušenostech) rodičům bránu SPA2102. Nakonfiguroval vše u sebe doma (Kabelovka UPC > Router > SPA2102).
Vše funguje a je OK. V momentě kdy se ale snažím připojit bránu u nich - nikdy se nepřihlásí. Vyzkoušel jsem tam i mou vlastní bránu (pap2t), ale problém je stejný. Nepřihlásí se. Řešil jsem to s poskytovatelem, ale dle něj na jeho straně chyba není (což si nemyslím). Všechny porty prý povolil a v ničem jiném to prý z jeho strany být nemůže. Poradil mi koupi nové brány (ASUS), ale to považuji za blbost = domnívám se, že narazím úplně stejně.

Ještě dodám, že se jedná o WIFI internet (passive) přičemž není nutné klonovat MAC adresu,. Internet mi po připojení funguje na libovolném PC, Notebooku - připojí se tedy vše.

SPA2102 se chová čistě jako router - internet "proteče" (svítí 2dioy) - na PC internet normálně funguje, ale brána (účty) se nepřihlásí.

Na bráně jsem nic v políčku Internet connection neměnil - nechal jsem tam DHCP (i dle slov poskytovatele je to vše automatické)

Předem moc děkuji za reakce - už fakt nevím na koho se obrátit.
(kupka23@seznam.cz)


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 21, 2008 10:08 am 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: stř čer 07, 2006 9:20 pm
Příspěvky: 361
A když se na SPA připojíte z některého PC připojeného za SPA, tak v záložce info to vypisuje co ?

Určitě bych změnil SIP porty na LINE1 i LINE2 na něco jiého nez 5060 a 5061.
Třeba 45060 a 45061 . Také v záložce SIP bych změnil RTP rozsah. Třeba 49000 - 49999

zdravím

KOtouc


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: pokročení v problému
PříspěvekNapsal: pon črc 21, 2008 10:13 am 
Offline

Registrován: sob dub 19, 2008 10:16 am
Příspěvky: 6
Jelikož jsem zde neshledal velkou (žádnou) odezvu na svůj problém, začal jsem se ptát i na serveru www.telefonujeme.cz
- Dostal jsem se poměrně daleko, avšak stále není problém zcela vyřešen. Pokud by mi někdo dokázal pomoci, budu rád.
- Prosím o přečtení diskuze ZDE!

Předem moc děkuji!


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 21, 2008 10:40 am 
Offline

Registrován: sob dub 19, 2008 10:16 am
Příspěvky: 6
kotouc píše:
Také v záložce SIP bych změnil RTP rozsah. Třeba 49000 - 49999

Vyzkouším, jen... co to mění????
- děkuji za odp., reakce...


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz