VoipDiscount

vše o VoipBuster like telefonii
Právě je ned čer 23, 2024 5:25 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: RTP300 - nejde odchozí hovor :(
PříspěvekNapsal: úte čer 26, 2007 11:22 pm 
Ahojda vsem, nesetkal se nekdo s problémem ohledně odchozích hovorů ? příchozí normálně přimu a slyším, ale nemůžu si nikam zavolat:( operátor viphone internet 1mbps/1mbps bez agregace - proste vytocim a jako bych nic neudelal :( je to problém toho přístroje nebo brány ?


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv čer 28, 2007 12:09 pm 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: stř čer 07, 2006 9:20 pm
Příspěvky: 365
Kdo zařízení konfigurovat ?? přímo viphone ?
Jaký je nastavený DilalPLan ?

Zkus vytočit číslo a poté zmáčknout # ....
Pakliže to není definováno v dialplanu, zadané tel číslo je vytočeno bránou až po vypršení timeoutu od posledního voleného čísla, tento timeout bývá až cca 15 vteřin.

zdravím

KOtouč


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 05, 2009 11:24 am 
kotouc píše:
Kdo zařízení konfigurovat ?? přímo viphone ?
Jaký je nastavený DilalPLan ?

Zkus vytočit číslo a poté zmáčknout # ....
Pakliže to není definováno v dialplanu, zadané tel číslo je vytočeno bránou až po vypršení timeoutu od posledního voleného čísla, tento timeout bývá až cca 15 vteřin.

zdravím

KOtouč

Dobrý den.Ja mám ten samý problem. Poradte prosim.Vubec mně nejde odchozí volaní.Dík


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob led 17, 2009 4:45 pm 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: stř čer 07, 2006 9:20 pm
Příspěvky: 365
Anonymous píše:
kotouc píše:
Kdo zařízení konfigurovat ?? přímo viphone ?
Jaký je nastavený DilalPLan ?

Zkus vytočit číslo a poté zmáčknout # ....
Pakliže to není definováno v dialplanu, zadané tel číslo je vytočeno bránou až po vypršení timeoutu od posledního voleného čísla, tento timeout bývá až cca 15 vteřin.

zdravím

KOtouč

Dobrý den.Ja mám ten samý problem. Poradte prosim.Vubec mně nejde odchozí volaní.Dík


A jaký je dotaz?

Aby bylo možné poradit, je potřeba podrobně popsat situaci, jaký internet, jeké zařízení, jaký VOIP poskytovatel, jaký dialplan ... prostě detailně co nejvíce informací ... takto není možné poradit ...

zdravím

KOtouč
http://voip.tch.cz
Zlatý RESELLER
Obrázek
BetamaX-GmbH.Co-KG ©Žâ„˘


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz