VoipDiscount

vše o VoipBuster like telefonii
Právě je čtv úno 22, 2024 3:46 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VoipDiscount nefunguje VoipIN číslo
PříspěvekNapsal: úte říj 31, 2006 11:52 pm 
Offline

Registrován: úte říj 31, 2006 11:49 pm
Příspěvky: 5
Mam pridelene čislo a nejde na něj od rana volat dela to taky nekomu?


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: VoipDiscount
PříspěvekNapsal: stř lis 01, 2006 12:58 am 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: stř čer 07, 2006 9:20 pm
Příspěvky: 361
Pepik71 píše:
Mam pridelene čislo a nejde na něj od rana volat dela to taky nekomu?


Pár lidí mi hlásilo že to dneska nějak blbne ... snad se to spraví.

Kotouč


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř lis 01, 2006 7:04 am 
Offline

Registrován: úte říj 31, 2006 11:49 pm
Příspěvky: 5
dik za odpoved


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř lis 01, 2006 10:43 pm 
Offline

Registrován: úte říj 31, 2006 11:49 pm
Příspěvky: 5
Porad zadna zmena nejde volat


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř lis 01, 2006 11:37 pm 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: stř čer 07, 2006 9:20 pm
Příspěvky: 361
Pepik71 píše:
Porad zadna zmena nejde volat


Dnes jsem to právě řešil. Stačilo nastavit:
NAT Mapping Enable: No
NAT Keep Alive Enable: No


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv lis 02, 2006 12:28 am 
Offline

Registrován: úte říj 31, 2006 11:49 pm
Příspěvky: 5
Nevim kde to nastavit.Mam nainstalovany VoipDiscount v PC čislo mam přidělene už od července.
a ted 2 dny se mi nemuze nikdo dovolat.Je zajimave .že z PC do PC to jde,ale z mobilu nebo pevne linky to nejde.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv lis 02, 2006 2:22 am 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: stř čer 07, 2006 9:20 pm
Příspěvky: 361
Pepik71 píše:
Nevim kde to nastavit.Mam nainstalovany VoipDiscount v PC čislo mam přidělene už od července.
a ted 2 dny se mi nemuze nikdo dovolat.Je zajimave .že z PC do PC to jde,ale z mobilu nebo pevne linky to nejde.


Tak jsem testoval svá čísla, a taky na ně nejde volat. Z mobilu to napíše "sí» je zaneprázdněna" a z pevné a VOIP Fayn to dělá tutututu.

Zkusím něco zjistit na TELECOMu, ale patrně to bude nějaký výpadek mezi ČR a BETAMAXem.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv lis 02, 2006 7:42 am 
Offline

Registrován: úte říj 31, 2006 11:49 pm
Příspěvky: 5
Nejde to ani když Vam někdo vola z Anglie


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned lis 05, 2006 11:45 pm 
Offline

Registrován: ned lis 05, 2006 11:37 pm
Příspěvky: 1
kotouc píše:
Pepik71 píše:
Porad zadna zmena nejde volat


Dnes jsem to právě řešil. Stačilo nastavit:
NAT Mapping Enable: No
NAT Keep Alive Enable: No


Stejně jako Pepikovi71 se mi nejde již několik dní na dávno přidělené číslo dovolat. Telefonní číslo se jeví jako neexistující a to samé píše i mobil... Nefunguje jak z PAP2T (nastavení podle Kotoučova podrobného návodu i se změnami NAT...), tak ani z PC aplikace. Poradí mi někdo???
Dík!!!!


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon lis 06, 2006 11:59 am 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: stř čer 07, 2006 9:20 pm
Příspěvky: 361
mouse píše:
kotouc píše:
Pepik71 píše:
Porad zadna zmena nejde volat


Dnes jsem to právě řešil. Stačilo nastavit:
NAT Mapping Enable: No
NAT Keep Alive Enable: No


Stejně jako Pepikovi71 se mi nejde již několik dní na dávno přidělené číslo dovolat. Telefonní číslo se jeví jako neexistující a to samé píše i mobil... Nefunguje jak z PAP2T (nastavení podle Kotoučova podrobného návodu i se změnami NAT...), tak ani z PC aplikace. Poradí mi někdo???
Dík!!!!


Je to tak, patrně konec přidělených VoipIN čísel u BETAMAX služeb.

více na: http://www.telefonujeme.com/viewtopic.p ... &start=467


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 23, 2009 11:03 am 
Offline

Registrován: sob úno 03, 2007 5:21 pm
Příspěvky: 12
Ahojte,
zajímalo by mě jestli se v tomto tématu už něco změnilo?
Mám username (i zaplacený účet) na voipdiscount a potřebuji na něj navázat normální telefonní číslo - aby se prostě ke mě dovolali lidé i z normální pevné linky (i ze ze zahraničí)
existuje nějaké řešení?
po přihlášení k účtu na webu a po kliknutí na get inbound number mi to píše že neexistujou čísla pro můj region. voipdiscount na svých stránkách radí jak dostat toto číslo -přes firmu VOXBONE. Ovšem, a ted se můžem z hluboka nadechnout a hlastitě se smát až do aleluja protože to stojí minimálně 500 usd za měsíc!!! :-))) blázni co?
Potřebuji prostě nějaký způsob jak získat normální telefonní číslo ke svému username na voipdsicountu(nebo si zřídím účet na jiném betamax klonu pokud to pomůže)
dik


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 28, 2009 12:05 am 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: stř čer 07, 2006 9:20 pm
Příspěvky: 361
dech píše:
Ahojte,
zajímalo by mě jestli se v tomto tématu už něco změnilo?
Mám username (i zaplacený účet) na voipdiscount a potřebuji na něj navázat normální telefonní číslo - aby se prostě ke mě dovolali lidé i z normální pevné linky (i ze ze zahraničí)
existuje nějaké řešení?
po přihlášení k účtu na webu a po kliknutí na get inbound number mi to píše že neexistujou čísla pro můj region. voipdiscount na svých stránkách radí jak dostat toto číslo -přes firmu VOXBONE. Ovšem, a ted se můžem z hluboka nadechnout a hlastitě se smát až do aleluja protože to stojí minimálně 500 usd za měsíc!!! :-))) blázni co?
Potřebuji prostě nějaký způsob jak získat normální telefonní číslo ke svému username na voipdsicountu(nebo si zřídím účet na jiném betamax klonu pokud to pomůže)
dik


Žádný klon BETAMAX nepřiděluje česká tel. čísla.
Nikde pořádně ani nejde zjistit, v kterých zemí čísla přiděluje. Myslím že v Nemecku na 80%), v Rakousku (70%) možná i jinde v Evropě.

Doporučuji:
Zakoupit telefonní adapter - SPA-3102 do něho nakonfigurovat službu BETAMAX pro odchozí hovory a pro příchozí číslo si zřídit VOIP účet nějakého českého operátora -
doporučuji HAVEL - registrace přes kolegu ViRa -- https://ha-loo.ha-vel.cz/registrace.php?dkod=grand0040 .
Registrace stojí 120 Kč, 119 tam zbude jako kredit. Žádné měsíční poplatky, příchozí hovory jsou zvýhodněny nějakými haléři do plusu za minutu.

Adapter SPA-3102 připojíte k Vašemu internetovému připojení, za něj PC (funguje jako router) k SPA-3102 připojíte běžný telefon, třeba bezdrátový (nebo i 2-3 jako paralelku) a potom už voláte jako z klasického telefonu - zvládne to i babička ...

Tento adapter mohu dodat i nakonfogurovat ... (v tom případě ale potřebuji některá síťová nastavení detailně )

Také je možné tento český VOIP účet nakonfigurovat do SW klienta - třeba XLITE ... a potom Vám budou příchozí hovory zvoňit na PC - pokud bude PC zapnutý ... (ušetříte za SPA-3102, nicméně ale budete přímat hovory a volat jen ze zaplého PC. S SPA-3102 můžete volat bez zaplého PC)

zdravím

KOtouč

http://voip.tch.cz
Zlatý RESELLER
Obrázek
BetamaX-GmbH.Co-KG ©Žâ„˘


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: 2 VOIP poskytovatelé na SPA 3102
PříspěvekNapsal: čtv zář 03, 2009 4:33 pm 
Offline

Registrován: úte říj 16, 2007 4:23 pm
Příspěvky: 1
Mohl by mi prosím někdo poradit, jak nastavit SPA 3102 na 2 VOIP poskytovatele.
JIž ho mám delší dobu, používal jsem ho odchozí hovory přes voipdiscount a příchozí přes pevnou linku. Chtěl bych si ale pevnou linku úplně zrušit a koupit číslo třeba od ha-loo.
Nevím ale, co bych měl změnit v nastavení SPA, aby mi nové číslo přes ha-loo fungovalo.
díky za radu


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: SPA3102 a dva operátoři.
PříspěvekNapsal: čtv zář 10, 2009 12:04 am 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: stř čer 07, 2006 9:20 pm
Příspěvky: 361
V SPA3102 můžeš mít bez problémů 5, ale prakticky nekonečno VOIP operátorů pro odchozí hovory, ale pouze jeden VOIP pro příchozí.
Vše je řešeno DIALPLANem.

Konfigurace vypadá takto :

V sekci "Line 1" nastav
"Proxy and Registration" na HA-LOO
"Subscriber Information" samozřejmě také na HA-LOO

"Gateway Accounts" :
Gateway 1: sip.voipdiscount.com
GW1 NAT Mapping Enable: Yes (nebo podle toho jak máš nastaven NAT)
GW1 Auth ID: (login do VoipDiscount)
GW1 Password: (heslo voipdiscount)

"Dial Plan:"
(<:00420>[2-9]xxxxxxxxS0<:@gw1>|<#1,:>[2-9]xxxxxxxxS0|<#2,:>[2-9]xxxxxxxxS0<:@gw0>|112<:@gw0>|15x<:@gw0>)

****************************************************************
vysvětlění:
když vytočíš 9ti místný číslo - jde přes VoipDiscount (respektive přes to co je pot gw1)

když vytočíš #1 a potom 9ti místné číslo - hovor jse pře HA-LOO (respektive přes VOIP, který máš nakonfigurovaný v položkách "Proxy and Registration" a "Subscriber Information"

když vytočíš #2 a potom 9ti místné číslo - hovor jde přes pevnou linku.

Když vytočíš 112, 150, 155, 158 - hovor jde přes pevnou

Až zrušíš pevnou, vyhoď z dialplanu část <#2,:>[2-9]xxxxxxxxS0<:@gw0>
a na konci smaž gw0 takto: 112|15x) - hovory půjsou přes HA-LOO

zdravím

KOtouč
http://voip.tch.cz
Zlatý RESELLER
Obrázek
BetamaX-GmbH.Co-KG ©Žâ„˘


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz