Zdravím všechny, kteří mi mohou a chtějí pomoci.
Na úvod řeknu, že mám 2 zkušenosti s VOIP bránami Linksys (PAP2T EU, SPA2102). Vše jsem vždy nastavil + - podle návodu
http://tch.cz/voipdiscount/cz/pap2.html a vždy vše běželo bez problému, leč....
K problému:
Zakoupil jsem (právě po dobrých zkušenostech) rodičům bránu SPA2102. Nakonfiguroval vše u sebe doma (Kabelovka UPC > Router > SPA2102).
Vše funguje a je OK. V momentě kdy se ale snažím připojit bránu u nich - nikdy se nepřihlásí. Vyzkoušel jsem tam i mou vlastní bránu (pap2t), ale problém je stejný. Nepřihlásí se. Řešil jsem to s poskytovatelem, ale dle něj na jeho straně chyba není (což si nemyslím). Všechny porty prý povolil a v ničem jiném to prý z jeho strany být nemůže. Poradil mi koupi nové brány (ASUS), ale to považuji za blbost = domnívám se, že narazím úplně stejně.
Ještě dodám, že se jedná o WIFI internet (passive) přičemž není nutné klonovat MAC adresu,. Internet mi po připojení funguje na libovolném PC, Notebooku - připojí se tedy vše.
SPA2102 se chová čistě jako router - internet "proteče" (svítí 2dioy) - na PC internet normálně funguje, ale brána (účty) se nepřihlásí.
Na bráně jsem nic v políčku Internet connection neměnil - nechal jsem tam DHCP (i dle slov poskytovatele je to vše automatické)
Předem moc děkuji za reakce - už fakt nevím na koho se obrátit.
(
kupka23@seznam.cz)